donderdag 6 juli
Dementie

Mantelzorg koffieochtend in Akersloot

Tijdens deze koffie-ochtend komen mantelzorgers en samen om te praten en ervaringen te delen.

Vooralsnog staan er nog een datum gepland: donderdag 6 juli. Tijdstip is van 10.00 tot 11.30 uur. Naar een geschikte locatie in Akersloot wordt nog gezocht.

De doelgroep waar we ons op richten tijdens deze bijeenkomsten, zijn mantelzorgers die zorgen voor een naaste met geheugenproblematiek (bijv. Dementie, Parkinson, NAH). De bijeenkomsten zijn gratis.

 

Het doel van deze bijeenkomsten is o.a.:

  • Je verhaal kunnen delen met anderen die in een vergelijkbare situatie zitten
  • Tips en ervaringen uitwisselen
  • Vertellen of leren van elkaar over hoe om te gaan met geheugenproblematiek

Dus wil je graag een kop koffie of thee drinken met anderen die, net als jij, zorgen voor een naaste met geheugenproblematiek?

Meld je dan aan bij Pauline Landwehr Johann / MantelZ via het aanmeldformulier op deze pagina. Geeft daarbij de gewenste datum aan. En ook het telefoonnummer en/of mailadres waarop we je kunnen bereiken Dit ook in verband met het doorgeven van de locatie.

Achtergrondinformatie

Afgelopen najaar werd door de Groepspraktijk Akersloot het idee besproken om mantelzorgers van mensen met dementie, die hier behoefte aan hadden, met elkaar kennis te laten maken.  Er bleek behoefte aan contact met andere mantelzorgers, die in een vergelijkbare situatie zitten en daardoor veel dezelfde dingen meemaken. Het zorgen voor een naaste met geheugenproblematiek kan veel aandacht vragen, waardoor je soms niet meer aan jezelf toe komt.

Het kan soms erg opluchten om je gevoelens of zorgen te delen. Anderen weten vaak niet precies wat je als mantelzorger meemaakt. En voor (emotionele) steun wil je niet altijd een beroep doen op familie of vrienden. Fijn is het dan om hierover te kunnen praten met andere mantelzorgers. Die begrijpen waar je doorheen gaat omdat ze veelal hetzelfde meemaken. En door eigen ervaringen te delen, kun je ook van elkaar leren!

In het najaar zijn we daarom in d’Oude Jacobus bijeengekomen met een aantal mantelzorgers en hebben gesproken over diverse onderwerpen. Hierbij aangesloten waren Karin Ory (wijkverpleegkundige), Wilma Groot (verpleegkundige Ouderenzorg) en Pauline Landwehr Johann (Mantelzorgconsulente).

"*" geeft vereiste velden aan

Aanmelden

Hidden
Hidden
Privacy*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Scroll to top