zondag 26 juni
Dementie

Toneelstuk: ‘Je kunt mij gerust een geheim vertellen’

Theatermaakster Madeleine Matzer begeleidde haar moeder met dementie en vertolkte haar ervaringen in een toneelstuk.

Het toneelstuk kreeg lovende recensies en geeft handvatten voor de omgang met de medemens met dementie. Waarbij het zeker ook over de mooie kanten van de ziekte gaat. Madeleine: “Over dementie wordt meestal gepraat in termen van verlies. Onterecht”.

De voorstelling is bedoeld voor de naasten van mensen die leven met dementie. De ervaring leert dat het te confronterend is voor de mensen met dementie zelf.

Madeleine: “Uiteindelijk ben ik de voorstelling gaan maken die ik zelf gezien had willen hebben toen mijn moeder ziek werd. “

Let op: Een consulent van MantelZ is na afloop van het toneelstuk aanwezig in de foyer als gespreksgast over dementie en mantelzorg.

Datum: zondag 26 juni 2022
Tijd: 15.00 – 17.00
Locatie: Zalencentrum Jansheeren, Heemskerk
Toegang: €15,-  Klik hier om kaarten te reserveren

Over De Reigershoeve:
De Reigershoeve heeft een ontmoetingsplek waar thuiswonende mensen met dementie en hun naasten elkaar op een plezierige en ontspannende manier ontmoeten. Op de woonzorgboerderij kunnen 27 mensen met dementie wonen die intensieve verzorging nodig hebben. De bewoners wonen in vier groepswoningen. Eén woning is bestemd voor mensen die op jonge leeftijd (beneden de 65 jaar) dementie hebben gekregen. Ook kunnen mensen met dementie bij de Reigershoeve terecht voor dagbesteding. Mantelzorgers worden gewaardeerd en betrokken.

Speciaal voor mensen die op de wachtlijst staan voor dagbesteding of een zorgwoning organiseert De Reigershoeve een uiteenlopend aanbod aan activiteiten. Ook zelfstandig thuiswonende mensen met dementie, en mantelzorgers en naasten zijn van harte welkom!

MantelZ en De Reigershoeve dragen elkaar een warm hart toe en versterken elkaars activiteitenprogramma waar mogelijk. Samen werken wij aan een dementie- en mantelzorgvriendelijke regio.

Aanmelden kan bij info@reigershoeve.nl of via het aanmeldformulier op deze pagina.

 

 

"*" geeft vereiste velden aan

Aanmelden

Hidden
Hidden
Privacy*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Scroll to top