1 juni t/m 7 juni
Actief

Week van de Jonge Mantelzorger

Van 1 tot 7 juni 2022 is het de Week van de Jonge Mantelzorger. Tijdens deze week vragen we landelijk aandacht voor deze jongeren. Door heel het land worden activiteiten georganiseerd voor jonge mantelzorgers, maar ook voor professionals die met deze doelgroep te maken hebben.

Hieronder lees je alles over het programma voor dit jaar:

 

Woensdag 01-06 | 14.00-16.00
Bibliotheek Heemskerk en Bibliotheek Beverwijk

MantelZ is met een kraam aanwezig in de grootste bibliotheken van de omgeving om ouders en jongeren te informeren over het fenomeen Jonge Mantelzorg. We gaan met je in gesprek en uiteraard hebben we de beste boekentips over dit thema.

 

Donderdag 02-06 | 09.00 – 10:30
Presentatie ouderkamer, Basisschool De Vlinder

Donderdagmorgen komen we op bezoek bij de ouderkamer van basisschool de Vlinder om informatie te geven over mantelzorg. Want, hoe kan je een kind dat zorgt bijvoorbeeld ontlasten als ouder? We drinken lekker een kopje koffie mee en nemen wat lekkers mee.

 

Donderdag 02-06 | 12.00 – 13.00
Schoolplein Kennemercollege, Büllerlaan B’wijk

Spot onze gemantelde zorgdragers op het schoolplein van het Kennemercollege. We zijn aanwezig met de bedoeling om in contact te komen met de jongeren zelf. Wat speelt er onder hen? Kennen zij jonge mantelzorgers in hun omgeving of zijn zij er misschien zelf eentje? We promoten ook onze lotgenotengroep.

 

Donderdag 02-06 | 14.30 – 16.30
Inloop Inside Broekpolder H’kerk spel 8-14 jaar

Wekelijks komen groepen jongeren uit de gemeente Beverwijk en Heemskerk samen in de jongerencentra. Dit doen zij om elkaar te ontmoeten, te chillen, en eventueel even pauze te nemen van een druk leven. Wij sluiten aan bij de jongeren inloop van de Broekpolder en doen een spelletje mee.

 

Vrijdag 03-06 | 11.30 – 13.00
Winkelcentrum Wijkerbaan

In hoeverre leeft het thema Jonge Mantelzorg onder de bewoners van de Wijkerbaan? MantelZ zoekt het uit, spreekt de shoppers en deelt informatie.

 

Vrijdag 03-06 15.00 – 17.00
Speeltuin Moby Dick, Moensplein Beverwijk

Wat doen kinderen in een speeltuin? Spelen natuurlijk! We laten ze lekker hun gang gaan, maar hopen ondertussen interessante gesprekken te voeren met de aanwezige ouders en begeleiders.

 

Vrijdag 24-06 | 19.00 – 21.00
Lotgenotengroep verassingsavond

MantelZ organiseert samen met STG, Welzijn Beverwijk en MET Heemskerk traditiegetrouw een leuke avond voor jonge mantelzorgers rond de themaweek Jonge Mantelzorg. Benieuwd wat we gaan doen? Binnenkort volgt hier meer informatie over!

 

"*" geeft vereiste velden aan

Aanmelden

Hidden
Hidden
Privacy*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Scroll to top