Tip 1: Breng in kaart wat energie kost, en wat energie geeft
Houd uw energie goed in de gaten. Wat doet u op een dag en hoe voelt u zich daarbij? Houd een week lang bij welke activiteiten energie geven en welke juist energie kosten. Denk daarbij aan activiteiten thuis, bij degene waarvoor u zorgt, op het werk of in uw vrije tijd. Houd ook bij of u goed hebt geslapen. Was de batterij weer opgeladen de volgende dag?

Tip 2: Doe de test op de website van M-power
Hoe gaat de combinatie van werk en mantelzorg u af? En op welke punten kunt u nog wat extra power gebruiken? Doe de test op de website van M-power. Hier vindt u informatie en inspiratie, maar ook herkenning en erkenning van de uitdagingen waar u als werkende mantelzorger voor staat. Met tips en oefeningen waar u zelf mee aan de slag kunt.

Tip 3: Bespreek de situatie op uw werk
Kunt u uw mantelzorgsituatie op het werk bespreken? Vaak is de leidinggevende de eerste waar je naartoe stapt. Op de website van MantelzorgNL vindt u tips om zo’n gesprek voor te bereiden. Praat u liever met iemand anders? Kijk of er in uw organisatie of bedrijf een vertrouwenspersoon is waar u terecht kunt.

Tip 4: Leer hoe u werk en mantelzorg beter kunt combineren
Valt de combinatie van werk, een sociaal leven en mantelzorgen u zwaar? Neemt u dan eens contact op met de mantelzorgconsulent van MaatjeZ. Zij kan met u in gesprek gaan om uw situatie te bespreken en samen met kijken hoe u uw werk, een sociaal leven en mantelzorgen beter kunt combineren.