Blijf op de hoogte

Mantelzorg in uw omgeving

CURSUS ‘DE ZORG DE BAAS’ NU OOK WEER OP LOCATIE TE VOLGEN

Als mantelzorger zorgt u intensief voor een naaste die een ziekte of een beperking heeft. Uw kind, uw vader of moeder, een ander familielid, een buurvrouw of goede vriend. Het is van belang dat u zelf ook gezond blijft. In balans. Soms is het moeilijk om die balans te bewaren. Het is bekend dat mantelzorgers vaak onbewust over hun grenzen gaan.
Bij de cursus ‘De zorg de baas’ leert u stil te staan bij uw eigen situatie en waar nodig veranderingen aan te brengen. U volgt de cursus samen met andere mantelzorgers en heeft dus contact met lotgenoten. Het is één van de dingen die cursisten als pluspunt aangeven. Of u nu voor een ouder of voor een buurman zorgt: er zijn altijd overeenkomsten.
Grenzen aangeven
De mantelzorgers zetten hun eigen ervaring in om elkaar te helpen. Zij weten als geen ander dat het lastig is grenzen aan te geven, dat u gauw geneigd bent door te werken, zonder daarbij aan uzelf te denken.
Inhoud cursus:

  • gevoelens (h)erkennen en grenzen leren aangeven
  • stress en ontspanning
  • kwaliteiten benutten
  • hulp en steun vragen
  • communicatie en assertiviteit

Geen kosten:
Deelname aan de cursus is gratis. Er is ruimte voor (max.) 12 personen per cursus.
Cursusdata:
donderdag 22, 29 oktober, donderdag 5, 19 en 26 november tussen 14.00-16.30 uur
De cursus wordt gegeven door Ingrid Zoer en Ellis Middelhuis, beiden werkzaam bij MaatjeZ.
Plaats:
Buurtcentrum Wijk aan duin te Beverwijk
Aanmelden:
Vooraf aanmelden is verplicht. U kunt zich aanmelden bij MaatjeZ tel: 088-9957788 of info@maatjez.nl onder vermelding van cursus ‘De zorg de baas’, uw naam, adres en telefoonnummer.
Voor meer informatie kunt u terecht bij MaatjeZ tel 088-9957788.

Liever de cursus online volgen op uw eigen gekozen moment? Dat kan! Meer informatie over de cursus en het online aanbod hiervan treft u aan via deze link: https://www.maatjez.nl/zorg-de-baas/