Blijf op de hoogte

Mantelzorg in uw omgeving

Mantelzorgconsulent met pit gezocht 24-32 uur per week

Mantelzorgconsulent (24-32 uur)

MaatjeZ – standplaats: de Grote Hout te Velsen (hoofdkantoor)

ViVa! Zorggroep biedt als betrouwbare zorgverlener een breed pakket aan zorgdiensten en zorgproducten voor iedere levensfase. Van thuiszorg tot wonen in een verpleeg- of verzorgingshuis, van gezondheidsvoorlichting tot zorg en ondersteuning aan jonge kinderen. In een groeiend aantal wijkcentra bieden we een wijkgerichte combinatie van zorg en welzijnsdiensten. Bij ons staat persoonlijke aandacht voor de cliënt voorop. Met ruim 4000 gemotiveerde medewerkers levert ViVa! Zorggroep professionele zorg. Zorg die bij de cliënt past en waar de cliënt op kan vertrouwen. Een van onze doelen is dat cliënten zolang mogelijk zelfstandig in de wijk kunnen blijven wonen. Alle activiteiten op het gebied van zorg, welzijn, wonen en dienstverlening worden dicht bij de cliënt, ‘in de wijk’, georganiseerd en vormen zo een toegankelijk en samenhangend geheel.

De afdeling Mantelzorgondersteuning; MaatjeZ, Centrum voor Mantelzorg, bestaat uit een team van 7 medewerkers; 4 consulenten, een secretaresse, een communicatiemedewerker en een coördinator. MaatjeZ is een afdeling van ViVa! Zorggroep. MaatjeZ geeft uitvoering aan mantelzorgondersteuning in opdracht van 4 gemeenten (Beverwijk, Castricum, Heemskerk en Uitgeest). In alle 4 gemeenten wordt nauw samengewerkt met de sociale wijkteams. Ter uitbreiding van ons team zijn wij per direct op zoek naar een gedreven mantelzorgconsulent met lef en ondernemingszin voor minimaal 24 tot maximaal 32 uur per week.

Je uitdaging

De mantelzorgconsulent richt zich op het informeren, adviseren en het verbinden van mantelzorgers. Het doel is om mantelzorgers en professionals de juiste ondersteuning aan te reiken. Een integrale aanpak waarbij het sociaal- en professioneel netwerk betrokken wordt is essentieel. Daarnaast is het van belang om binnen de gemeenten de mantelzorgondersteuning stevig op de kaart te zetten. Hierbij wordt veel van jou gevraagd op het gebied van standvastigheid en flexibiliteit.

Je werkt vanuit het hoofdkantoor van ViVa! Zorggroep, daarnaast werk je wijkgericht op locatie in een van de bovengenoemde locaties. Op maandag starten wij samen op vanuit het hoofdkantoor, jouw overige werkdagen/uren zijn flexibel in te vullen op maandag tot en met vrijdag. Je bent regelmatig onderweg voor een huisbezoek, casuïstiek overleg of voor het geven van een training. Daarnaast werk je projectmatig aan versterking van diverse groepen mantelzorgers. 

Wij vragen

Wij zoeken een enthousiaste en representatieve mantelzorgconsulent met lef! Je hebt  affiniteit of ervaring met Mantelzorg. Daarnaast heb je de benodigde levens-en werkervaring om in deze zelfstandige en veelzijdige functie het verschil te kunnen maken. Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring na het afronden van jouw Hbo-opleiding, bij voorkeur een relevante opleiding in de MWD/SPH. Dit kan ook een specifieke opleidingsrichting zijn gericht op Mantelzorg zoals; Mantelzorgmakelaar, casemanagement Mantelzorg of Mantelzorg consulent. Gezien de samenstelling van het team is een SKJ registratie een zeer gewenste aanvulling. Daarnaast heb je aantoonbare kennis van maatschappelijke ontwikkelingen, zowel theoretisch als praktisch. Je bent in hoge mate oplossingsgericht en in staat om mensen te activeren en te versterken. Je geeft graag voorlichting en training aan individuen of groepen over jouw specifieke kennisgebied Mantelzorg.

Kortom: Sta jij stevig in jouw schoenen? Weet jij mantelzorgers te ont-zorgen? Aarzel dan niet om te reageren! 

Wij bieden

Een uitdagende werkomgeving, waarin je als mantelzorgconsulent een bijdrage kunt leveren aan de verdere uitbouw en inrichting van de afdeling en je eigen functie. Je hebt een grote mate van zelfstandigheid en vrijheid om het belang van mantelzorg op de kaart te zetten.

Daarnaast bieden we jou een:

  • Een marktconform salaris; schaal 50 Cao VVT
  • Aantal uren/dagen in overleg (maandag verplicht)
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering, korting op verzekeringen en een fietsplan.

Meer informatie?

Voor informatie over de functie kun je contact opnemen met Ellis Middelhuis op tel. 06-51247717.

Interesse of wil je meer informatie? Neem contact met ons op!