Blijf op de hoogte

Mantelzorg in uw omgeving

Persbericht ‘De Alzheimers’

‘De Alzheimers’ is de naam van een wervelende voorstelling door onderzoeksjournalist Stella Braam, auteur van de bestseller
‘Ik heb Alzheimer – het verhaal van mijn vader in deze tijd’.
Braam volgde haar vader tijdens zijn dementie en tekende op wat hij zoal meemaakte. De voorstelling is op maandag 18 september om 20.00 uur bij de bibliotheek in Castricum in de foyer van Geesterhage. Mis hem niet!

 

Hoe ziet het leven eruit als je hulpbehoevend bent?

Onder het motto ‘Met goede ‘reisleiders’ aan je zijde hoeft dementie geen ramp te zijn’, neemt Stella Braam het publiek mee op reis. ‘Heb ik Alzheimer?’, vroeg Stella’s vader Rene van Neer zich vaak vertwijfeld af. ‘Helemaal vergeten!’. Op de gesloten afdeling in het verpleeghuis ging de oud-psycholoog op zoek naar de nooduitgang, want ‘hij moest college geven’. Hoe ziet je leven eruit als je hulpbehoevend bent? Dat maakt de voorstelling op humoristische wijze duidelijk. En hoe de mantelzorger soms tot wanhoop wordt gedreven, maar meestal toch een uitweg vindt (waar wel wat creativiteit bij komt kijken). Daarna is het publiek aan zet, met vragen en discussie. De avond is georganiseerd rond Wereld Alzheimerdag.

 

Aanmelden

U bent van harte welkom op maandag 18 september om 20.00 uur in Bibliotheek Kennemerwaard locatie Castricum, Geesterduinweg 1.
De toegang bedraagt € 5,- voor leden van de bibliotheek en € 6,- voor
niet-leden. De zaal is open vanaf 19.30 uur. Aanmelden voor deze voorstelling kan op www.bibliotheekkennemerwaard.nl via de agenda of bij de klantenservice in de bibliotheek (u betaalt met pin).

 

Bent u maandag de 18e niet in de gelegenheid? Geen probleem. Op donderdag 21 september is de voorstelling ook bij te wonen in de bibliotheek in Alkmaar De Mare (laan van Straatsburg 2). Aanvangstijd 20.00 uur.