Blijf op de hoogte

Mantelzorg in uw omgeving

MaatjeZ, centrum voor mantelzorg

Vacature voor mantelzorgconsulent

ViVa! Zorggroep biedt als betrouwbare zorgverlener een breed pakket aan zorgdiensten en zorgproducten voor iedere levensfase. Van thuiszorg tot wonen in een verpleeg- of verzorgingshuis, van gezondheidsvoorlichting tot zorg en ondersteuning aan jonge kinderen. In een groeiend aantal wijkcentra bieden we een wijkgerichte combinatie van zorg en welzijnsdiensten.

Bij ons staat persoonlijke aandacht voor de cliënt voorop. Met ruim 4000 gemotiveerde medewerkers levert ViVa! Zorggroep professionele zorg. Zorg die bij de cliënt past en waar de cliënt op kan vertrouwen.

Per 1 januari 2009 is Wijkgericht werken ingevoerd. Doel is dat cliënten zolang mogelijk zelfstandig in de wijk kunnen blijven wonen. Alle activiteiten op het gebied van zorg, welzijn, wonen en dienstverlening worden dicht bij de cliënt, ‘in de wijk’, georganiseerd en vormen zo een toegankelijk en samenhangend geheel.

 

De afdeling MaatjeZ, Centrum voor Mantelzorg

De afdeling Mantelzorgondersteuning, MaatjeZ genoemd, bestaat uit een team van 5 medewerkers, drie consulenten, een secretaresse en één manager. MaatjeZ is een afdeling van de ViVa!Zorggroep. MaatjeZ geeft uitvoering aan mantelzorgondersteuning in opdracht van 4 gemeenten( Beverwijk, Castricum, Heemskerk en Uitgeest). Vanaf 1 januari 2017 maakt MaatjeZ deel uit van een samenwerkingsverband samen met vier andere organisatie in Beverwijk en Heemskerk. In alle 4 gemeenten wordt nauw samengewerkt met Sociale teams.

Je werkt een aantal uren per week vanuit een van de locaties in Midden – Kennemerland om je ondersteunende en begeleidende taken uit te kunnen voeren en ben je een dagdeel per week op pad om je expertise op het gebied van mantelzorg in te zetten en uit te breiden in de regio. Daarnaast vervul je voor een aantal uur de functie van consulent jonge mantelzorgers.

Geschikte re-integratie- en/of herplaatsingkandidaten hebben bij interne vacatures voorrang.

Externe sollicitaties worden in behandeling genomen wanneer er uit de interne sollicitaties geen geschikte kandidaat is gevonden.

 

Wij zijn opzoek naar een:

 

Mantelzorgconsulent

Voor 16 uur per week

 

De uitdaging: De mantelzorgconsulent is de spin in het web. Je werkt met mantelzorgers, waarbij je de maatschappelijke zelfstandigheid en zelfredzaamheid te bevordert. Een integrale aanpak van de vraag van deze mantelzorgers, waarbij het sociaal- en professioneel netwerk betrokken wordt. De mantelzorgconsulent richt zich op het vinden en binden van verschillende (groepen) mantelzorgers. Daarnaast is het van belang om binnen de gemeenten de mantelzorgondersteuning stevig op de kaart te zetten om zoveel mogelijk mantelzorgers en professionals in zorg en welzijn een goede ondersteuning te kunnen bieden.

Omdat het werkveld zich op dit moment snel ontwikkeld is het van belang dat de mantelzorgconsulent nieuwe ontwikkelingen in het werk en vragen van mantelzorgers weet te signaleren en expertise bezit in het vertalen van deze signalen in nieuwe diensten.

Ben jij ook nog een gedreven netwerker die in staat is om onze afdeling Mantelzorgondersteuning als expertisecentrum te positioneren in de regio? Solliciteer dan op deze functie bij de afdeling MaatjeZ, onderdeel van het cluster Dienstverlenende Zorg.

 

Wij zoeken: Je bent een netwerker, heb je kennis ervaring en affiniteit met mantelzorgers en speciaal met Jonge Mantelzorgers. Contact maken met kinderen en jongeren gaat moeiteloos en je weet een veilige sfeer te creëren.

 • Je bent zelfstandig in het organiseren van activiteiten voor mantelzorgers en professionals, zoals het coachen en trainen van professionals in de omgang met mantelzorgers, het leiden van groepen en het organiseren van themabijeenkomsten. Ook ontwikkel je cursussen en voorlichtingen en conferenties.
 • Je kunt inspelen op de ontwikkelingen en de behoefte van mantelzorgers en professionals
 • Je benadert actief de mantelzorgers en het werkveld, Dit allemaal zoveel mogelijk in samenwerking met andere organisaties.
 • Je toont flexibel gedrag indien zich problemen of kansen voordoen door eigen gedragsstijl te veranderen om een gesteld doel te bereiken.

 

Tevens ben je representatief en beschik je over:

 • Ten minste een HBO opleiding, bij voorkeur MWD of SPH vereist;
 • Kennis van maatschappelijke ontwikkelingen en het signaleren van de laatste ontwikkelingen in het vakgebied, zowel theoretisch als praktisch;
 • Ervaring in oplossingsgericht werken en ben je in staat om mensen te activeren en versterken;
 • Vaardigheden om voorlichting en andere vormen van deskundigheidsbevordering te geven aan individuen, groepen/ teams en organisaties;
 • Ruime projectkennis en ervaring, het zelfstandig uitvoeren en schriftelijke communicatie;
 • Een flexibele instelling voor wat betreft de werktijden.

 

De voorkeur gaat uit naar een sociaalvaardige kandidaat die welzijnsgericht is, mondige uitdrukkingsvaardigheid bezit bij het geven van advies en affiniteit en werkervaring met Jonge Mantelzorgers.

 

Wij bieden: Een uitdagende werkomgeving, waarin je als mantelzorgconsulent een bijdrage kan leveren aan de verdere uitbouw en inrichting van de afdeling en je eigen functie. Als mantelzorgconsulent ben je aanvullend op het huidige team. Je hebt een grote mate van zelfstandigheid en vrijheid om het belang van mantelzorg op de kaart te zetten.

 

Daarnaast bieden we jou een:

 • Het salaris conform CAO VVT, FWG schaal 45, maximaal € 2.930,31 o.b.v. 36 uur;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals deelname aan het meerkeuzesysteem, eindejaarsuitkering, korting op verzekeringen en fietsplan;
 • Goede mogelijkheden voor je persoonlijke ontwikkeling.

 

Voor informatie over de functie en de organisatie kunt u contact opnemen met Els van de Weijer, Teammanager Mantelzorg zij is te bereiken op maandag, dinsdag en donderdag op telefoonnummer 06-51465641

Solliciteren? Dit kan tot 31 maart via de website: www.vivazorggroep.nl.