Blijf op de hoogte

Mantelzorg in uw omgeving

Dit gebeurt er tijdens de Week van de Jonge Mantelzorger!

Van 5 tot en met 11 oktober is het de ‘week van de jonge mantelzorger’. Er wordt door heel Nederland extra aandacht besteed aan iedereen die jong is en zorgt voor een naaste. In de gemeente Beverwijk en Heemskerk hebben Welschap Heemskerk, Welzijn Beverwijk, het STG en MaatjeZ de handen ineens geslagen om op de vrijdag een spetterende avond te organiseren. De locatie is De Schuilhoek in Heemskerk.

MaatjeZ is op deze avonden aanwezig en richt zich vooral op de ouders en begeleiders van deze jonge mantelzorgers. We gaan graag met u in gesprek over het thema mantenzorg, en beantwoorden uw vragen.

Bekijk de flyers hieronder!

Heb jij iemand in je netwerk, caseload, op school, als kind, vriend of ben je zelf Jonge Mantelzorger? Let dan op!

In de week van de Jonge Mantelzorger wordt er op vrijdag 09-10-2020 een activiteit aangeboden voor Jonge Mantelzorgers in de leeftijdscategorieën 6-10 jaar en 11 -17 jaar vanuit Welschap Heemskerk, Welzijn Beverwijk en STG. Op deze avond zal MaatjeZ ook aanwezig zijn om informatie te verschaffen. Ook verzorgen de genoemde organisaties iedere maand een lotgenotengroep (leeftijd 12 tot 23 jaar), waarin allerlei ontspannende activiteiten aangeboden. STG biedt daarnaast nog een brusjesgroep voor de leeftijdsgroep 12-.

Een  Jonge Mantelzorger is iemand tot 25 jaar, die extra zorgtaken heeft in zijn/haar netwerk voor iemand met een (langdurige) ziekte, handicap, psychische aandoening, verslaving…. Een ouder, een grootouder, een broertje, een zusje….. Een Jonge Mantelzorger is ook iemand die zich vaak extra zorgen maakt om de zorgvrager.

 

MaatjeZ is een mantelzorgcentrum die zich middels een project richt op de Jonge Mantelzorger voor de gemeente Beverwijk en Heemskerk. Daarin werken wij nauw samen met zorg- en welzijnsorganisaties, preventieve hulpverlening en geïndiceerde zorg. Er vinden regelmatig netwerk bijeenkomsten plaats.

www.MaatjeZ.nl; www.stg-vrijwilligershulp.nl; www.welschapsocius.nl; www.welzijnswb.nl

hier vindt je informatie over de aanmeldingsprocedure.

  • Heb je een Jonge Mantelzorger in je netwerk en wil hij/zij graag eens in gesprek met een consulent? Dan kan de professional, de ouder of de jonge mantelzorger zelf contact opnemen met C. Moeskops voor Beverwijk en M. Witteman voor Heemskerk.

c.moeskops@maatjez.nl 0620598821/m.witteman@maatjez.nl 0682260412

 

  • Wil je als organisatie of als school een presentatie, workshop, gastles, training of consult voor de professional en/of de jonge mantelzorger/leerling/deelnemer? Dan kan je contact opnemen met C. Moeskops

 

Meer weten?

www.MaatjeZ.nl; www.MantelzorgNL.nl; www.weekvandejongemantelzorger.nl