Blijf op de hoogte

Mantelzorg in uw omgeving

Themacafé vraagverlegenheid: een intense beleving

Niet alle mantelzorgers vragen gemakkelijk om hulp. De risico’s van deze vraagverlegenheid en ook mogelijke oplossingen om dit te overwinnen kwamen aan bod tijdens het Themacafé van 18 april. MaatjeZ had samen met SWB, Welschap, Socius en Mee & De Wering deze bijeenkomst georganiseerd. Er waren zo’n 45 bezoekers! Het Themacafé begon met Ernst Buning, ook ooit mantelzorger. Hij lichtte zijn eigen ervaringen op creatieve en muzikale wijze toe. Dat zorgde voor ontroering en vooral voor herkenning bij het publiek.

In de pauze konden de bezoekers spreekwoorden labelen die zij het best bij zichzelf en hun situatie vonden passen. ‘Je eigen boontjes doppen’ en ‘een blok aan het been zijn’ scoorden hoog. Daarna gingen Lotte Engel van MaatjeZ en Syvana Groen van Socius publiekelijk het gesprek aan met wie het maar wilde over wat het moeilijk maakt om (tijdig) hulp in te schakelen. Mantelzorgers deelden hun soms schrijnende verhalen maar ook goede tips met elkaar en met de professionals. Voor veel bezoekers was het Themacafé een intense beleving.


Het Themacafé werd georganiseerd door We(l)doen, het samenwerkingsverband van MaatjeZ/ViVa! Zorggroep, Mee & De Wering, Socius, Stichting Welzijn Beverwijk en Stichting Welschap Welzijn. Op 28 juni is er weer een Themacafé. Dit keer in Beverwijk en het onderwerp is digitalisering.