De mantelzorgwaardering 2022: heeft u hem al aangevraagd?

Met al hun belangeloze inzet, zorgen mantelzorgers ervoor dat mensen (langer) in hun eigen omgeving kunnen blijven wonen. Mantelzorgers zijn daarom onmisbaar in onze samenleving. Om die reden geven de meeste gemeentes in Nederland een cadeaubon aan de mantelzorgers, als dank voor hun inzet.  Deze mantelzorgwaardering is geen vergoeding voor de onkosten, maar een waardering voor de langdurige zorg en/of ondersteuning die de mantelzorger biedt.

Dus komt u in aanmerking voor de mantelzorgwaardering en heeft u of uw zorgvrager hem nog niet aangevraagd voor 2022, dan kunt u dat nu nog snel regelen.

Hoe vraagt u de mantelzorgwaardering aan?

De zorgvrager dient in de gemeente Beverwijk, Heemskerk, Castricum of Uitgeest te wonen. Elke gemeente heeft zijn eigen voorwaarden en een eigen (digitaal) loket waar dit aangevraagd kan worden. Het aanvraagformulier kunt u samen met uw zorgvrager invullen.

Doe dit echter voor het eind van dit jaar, anders is het niet meer mogelijk om de mantelzorgwaardering van 2022 te ontvangen. Houdt u er wel rekening mee, dat de gemeente/het gemeentehuis met de feestdagen gesloten is. Wacht dus niet tot het laatste moment, maar vraag hem zo snel mogelijk aan.

Bent u zelf woonachtig in de gemeente Beverwijk, Heemskerk, Castricum of Uitgeest, maar zorgt u voor iemand die in een andere gemeente woont? Informeer dan bij díe gemeente naar de mantelzorgwaardering. Weet wel dat gemeenten niet verplicht zijn om een kadootje aan de mantelzorgers uit te reiken. De meeste doen dat gelukkig wel.

Op onze website kunt u meer informatie en de voorwaarden lezen. En ook hoe de mantelzorgwaardering per gemeente kunt aanvragen. Kijk hiervoor op:

Aanvragen

Op onze website kunt u meer informatie en de voorwaarden lezen. En ook hoe de mantelzorgwaardering per gemeente kunt aanvragen. Kijk hiervoor op: https://www.maatjez.nl/demantelzorgwaardering/

Scroll to top