De mantelzorgwaardering

Om uiting te geven aan de waardering voor u als mantelzorger wil de gemeente waarin u woont u  graag jaarlijks een kleine attentie geven. Wat er gedaan wordt, en wanneer,  verschilt per gemeente.

Hieronder vindt u een overzicht informatie over de Mantelzorgwaardering in de gemeenten waarin MaatjeZ actief is.

Om uiting te geven aan de waardering voor u als mantelzorger wil de gemeente waarin u woont u  graag jaarlijks een kleine attentie geven. Wat er gedaan wordt, en wanneer,  verschilt per gemeente.

Heemskerk en Beverwijk

Om uiting te geven aan onze waardering voor u als mantelzorger willen de gemeenten u graag een kleine attentie geven. De gemeenten Beverwijk en Heemskerk bieden alle mantelzorgers die zorgen voor iemand in Beverwijk of Heemskerk een VVV cadeaukaart van €25,- euro aan.

Het is belangrijk dat degene voor wie u zorgt in de gemeente Beverwijk of Heemskerk woont. Of u zelf in deze regio woont, speelt geen rol. Zorgt u voor iemand die in een andere gemeente woont? Dan kunt u bij die gemeente informeren naar de mantelzorgwaardering.

 • De gemeente verstrekt maximaal 2 VVV-cadeaukaarten per zorgvrager. Per mantelzorger wordt maximaal 1 bon verstrekt.
 • U verleent minimaal 4 uur per week mantelzorg aan iemand die langdurig ziek is of op een andere manier beperkt is. U doet dit al meer dan 3 maanden en wordt niet betaald.

Vraag de mantelzorgwaardering hier aan voor Beverwijk en Heemskerk

Castricum en Uitgeest

De gemeenten Castricum en Uitgeest waarderen uw mantelzorger met een VVV-bon van 100 euro (keuze uit VVV- online cadeaucode voor webshops of een VVV-bon voor winkels). De keuze moet gemaakt worden in het formulier voor de aanmelding. Binnen drie maanden na aanmelding, wordt de cadeaubon verstuurd aan de mantelzorger.

U kunt uw aanvraag op 2 manieren doen. Leest u eerst goed de voorwaarden.

 • Digitaal via de knop. link naar knop Alleen u als zorgvrager kunt een aanvraag doen en inloggen met uw eigen DigiD. Formulieren ingevuld via de DigiD van de mantelzorger worden niet in behandeling genomen.
 • U haalt het aanmeldformulier mantelzorgondersteuning op bij de gemeente Castricum, Raadhuisplein 1, 1902 CA Castricum. U stopt dit volledig ingevulde formulier met bewijsstukken in de brievenbus van de gemeente. De poststempel van de gemeente is de registratiedatum van uw aanmelding.

Voorwaarden:

 U woont in onze gemeente.

 • U bent een zorgvrager die langdurige zorg of ondersteuning nodig heeft. En er is geen uitzicht op een spoedig herstel.
 • U kunt 1 x per kalenderjaar een waardering aanvragen voor uw mantelzorger(s) met een minimale tussentijd van 6 maanden. Bijvoorbeeld als u eind november 2020 een aanmelding hebt gedaan voor een mantelzorgwaardering, dan kunt u in juni 2021 de volgende waardering aanmelden.
 • U kunt voor maximaal één mantelzorger een waardering aanvragen. De cadeaubon sturen we aan de mantelzorger die u in deze aanvraag opgeeft. U bent zelf verantwoordelijk voor het juiste e mailadres of adres van de mantelzorger. Hebt u meerdere mantelzorgers, dan kiest u zelf aan wie u de waardering geeft.
 • U woont zelfstandig: thuis of in een begeleid wonen- of aanleunwoning. U woont dus niet in een verpleeginstelling of zorginstelling.
 • U levert bij de aanmelding het volgende bewijs: 
 • U vraagt de mantelzorgwaardering aan via een papieren aanvraagformulier. Dan voegt u een kopie toe van uw ID-kaart, paspoort of rijbewijs. Uitsluitend uw naam, datum van afgifte en geldigheidsduur van uw legitimatiebewijs mogen zichtbaar zijn, de rest kunt u eventueel met stift zwart maken. Stuur nooit originelen van officiële documenten mee.
 • Als u de mantelzorgwaardering digitaal aanvraagt dan hoeft u geen kopie van ID-kaart, paspoort of rijbewijs bij te voegen.
 • Uw mantelzorger (voor wie u een waardering aanvraagt) heeft u de afgelopen tijd minimaal 6 maanden aaneengesloten en 8 uur per week zorg verleend. 
 • Uw mantelzorger doet dit onbetaald.
 • U kunt zelf geen mantelzorgwaardering ontvangen als zorgvrager.
 • Alleen volledig ingevulde formulieren nemen wij in behandeling

Heeft u hulp nodig bij het aanvragen van de mantelzorgwaardering dan kunt u contact opnemen met MaatjeZ.

Hulp nodig?

Onze mantelzorgconsulent Ingrid Zoer is namens MaatjeZ de contactpersoon voor alle zaken omtrent de mantelzorgwaardering. Komt u er niet uit met digitaal aanmelden? Andere vragen? Neem contact op!

i.zoer@maatjez.nl

06-39331563

U kunt ook gebruik maken van ons contactformulier.

"*" geeft vereiste velden aan

Contactformulier

Naam
Privacy*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Scroll to top