Één dag per week mantelzorgen; Trudy Prins wil het verplicht laten opnemen in alle cao’s

Het moet aantrekkelijker worden om voor elkaar te zorgen. Dat vindt bestuursvoorzitter Trudy Prins van zorginstelling De Rijnhoven. “We hebben nu al een personeelstekort en dat gaat alleen maar groter worden.”

Prins reageert op de uitspraken van minister Conny Helder voor Langdurige Zorg in NRC, waarin zij vandaag zegt dat ‘het chronisch personeelstekort in de zorg niet meer weggaat’.

Mantelzorgdag regelen in cao’s

We hebben dringend meer mantelzorgers nodig, zegt Prins. “Met het huidige systeem gaat het niet meer lukken om de zorg rond te krijgen. Dat komt door de demografische ontwikkeling in Nederland. De groep oudere mensen groeit en de groep mensen die voor hen kan zorgen is te klein. Het is een enorme puzzel.”

“Mijn idee is dat we regelingen gaan treffen voor werkende mensen zodat het beter mogelijk is voor hen om informele zorg te leveren”, stelt ze voor. Een van de manieren om dat te doen, is volgens haar door het te regelen in cao’s. Ze denkt aan standaard 1 dag in de week waarop werknemers voor anderen kunnen zorgen.

Lees het hele bericht op Een Vandaag

"*" geeft vereiste velden aan

Contactformulier

Naam
Privacy*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Scroll to top