Zorgen voor elkaar

MaatjeZ

FAQ's

Hieronder hebben wij de meest gestelde vragen beantwoord. Niet gevonden wat u zocht? Neem gerust contact op!

U bent mantelzorger als u langdurig, onbetaald en intensief voor een naaste met een chronische ziekte of beperking zorgt. U doet het uit liefde en het is geen betaalde baan of vrijwilligerswerk.

Wij ondersteunen u, zodat u de zorg vol kunt houden. Wij bieden onder andere aan:

  • Persoonlijk gesprek bij u thuis, op een locatie van MaatjeZ of telefonisch
  • Uw zorgzwaarte in kaart brengen en u hierover op maat adviseren
  • Hulp bij het uitzoeken van praktische zaken
  • Themabijeenkomsten
  • Gespreksgroepen
  • Inzet van zorgvrijwilliger of netwerkvrijwilliger
  • Cursussen en trainingen

U kunt hiervoor bellen met 088 – 995 7788 of een mail sturen naar info@maatjez.nl. Ook kunt u gebruik maken van het contactformulier op de website.

Dat kost u niets. MaatjeZ wordt gefinancierd door de gemeenten Beverwijk, Castricum, Heemskerk en Uitgeest, met subsidies uit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Aan de registratie als mantelzorger bij MaatjeZ zijn geen kosten verbonden. Ook is er geen indicatie van het CIZ of verwijzing nodig.

De mantelzorgconsulent komt bij u thuis, maar kan ook met u op een andere locatie afspreken. De mantelzorgconsulent overlegt met u over wat u het prettigst vindt.

MaatjeZ werkt in opdracht van de gemeenten Beverwijk, Castricum, Heemskerk en Uitgeest. Mantelzorgers uit deze gemeenten kunnen bij ons terecht. Woont u hier niet, dan verwijzen wij u naar uw eigen gemeente.

Professionals uit ons werkgebied kunnen van onze expertise gebruik maken. Is uw organisatie niet gevestigd in deze gemeenten, neem dan contact op voor een offerte.

U kunt hiervoor bellen met 088 – 995 7788 of een mail sturen naar info@maatjez.nl.

MaatjeZ is van maandag tot en met vrijdag van 8:30-17:00 geopend.

U kunt hiervoor bellen met 088 – 995 7788 of een mail sturen naar info@maatjez.nl.

Wij proberen om binnen twee werkdagen contact met u op te nemen.

Op de website onder downloads vindt u de mogelijkheid om folders te downloaden. Natuurlijk kunt u ook de papieren versies aanvragen. Bel hiervoor met 088 – 9957788 of stuur een mail naar info@maatjez.nl.

Wij stellen graag onze expertise ter beschikking. U kunt ons vragen voor onder andere casuïstiekbesprekingen, het ondersteunen van mantelzorgers in uw praktijk, het geven van workshops en het begeleiden van familieavonden. Bel voor de mogelijkheden met 088 – 995 77 88 of stuur een mail naar info@maatjez.nl.

MaatjeZ kan voorlichting op locatie geven. Bel voor de mogelijkheden met 088 – 995 77 88 of stuur een mail naar info@maatjez.nl.

MaatjeZ zit in het Sociaal Team van Beverwijk, Heemskerk, Castricum en Uitgeest.

Vind je het leuk om een ander te helpen? Ben je flexibel? Wil je graag jezelf ontwikkelen en tegelijkertijd iets betekenen voor een ander? Dan ben je van harte welkom bij ons! Bel voor meer informatie over alle mogelijkheden met 088 – 995 77 88 of stuur een mail naar info@maatjez.nl.

Met één uurtje per week, op een tijd die jou goed uitkomt, kun je al enorm veel betekenen voor een mantelzorger!

De minimale leeftijd is 18 jaar, een maximale leeftijd is er niet!

Respijtzorg is een tijdelijke en volledige overname van zorg met als doel de mantelzorger een adempauze te geven. MaatjeZ biedt zelf ook actief respijtzorg aan door de inzet van vrijwilligers, waardoor de mantelzorger wordt ontlast. De mantelzorgconsulent van MaatjeZ kent alle mogelijkheden van respijtzorg in de buurt en kan u de juiste weg wijzen en/of helpen bij het aanvragen hiervan. Bel hiervoor met 088 – 995 77 88 of stuur een mail naar info@maatjez.nl.

Dat staat op onze website onder vacatures. Ook melden wij onze vacatures aan bij BeverwijkHeemskerkvoorelkaar.

Contact
Voornaam
Achternaam
Sending