Gelanceerd in de IJmond, Samen leven met dementie: project ‘Uit Je Zorg’

Uitjezorg is een uniek project in de IJmond, waar mensen die met dementie te maken hebben aan hebben meegewerkt. Het project is net gelanceerd, en dat gaat gepaard met voorproefjes van activiteiten die in de toekomst georganiseerd worden.

Kijk hier naar de reportage van de lancering bij D’Evelaer in Heemskerk.

https://nos.nl/regio/noord-holland/artikel/351508-samen-leven-met-dementie-project-uitjezorg-gelanceerd-in-de-ijmond

Bron: nos.nl

Aankomende activiteiten van Uitjezorg; IJmond!

Op 19 januari 2023 is in d’Evelaer de nieuwe beweging Uitjezorg; IJmond gelanceerd. Voor mensen met dementie en hun naasten. Ontmoet mensen met dezelfde ervaringen. Maak plezier, deel uw zorgen, haal informatie op en leer van lotgenoten. Een initiatief voor de regio IJmond van woonzorgboerderij de Reigershoeve. Kijkt u op www.uitjezorgijmond.nl voor ons gehele programma!

 

Let’s twist again

Danst u ook mee? Bianca Basjes neemt u door middel van foto’s van artiesten van vroeger en korte gesprekjes mee naar de dansschooltijd. U danst op uw eigen favoriete nummer. Rock ’n rollen, de foxtrot, lekker “los” dansen of een rustige stoeldans, alles komt voorbij.

“Ook al bleef ik op mijn stoel zitten, ik danste gewoon mee”

  • voor mensen met dementie en hun naaste
  • zittend, staand of achter een rollator
  • dansen op muziek van de vroegere dansschool
  • een echt dansfestijn

Let’s twist again (dansen)  

Twee keer in de maand op woensdag -14:00 -15:30 uur in d’Evelaer.

Kosten € 5,-  Eerstvolgende data: 8 en 22 maart 2023.

Aanmelden: www.uitjezorgijmond.nl of info@uitjezorgijmond.nl

 

Schilderen met Willem Hamers

Willem Hamers verzorgt schilderworkshops voor mensen met dementie en hun naasten. Ervaring of talent is niet nodig. Iedereen kan schilderen! Het gaat om plezier, ontspanning, focus, humor en gezelligheid.

“Samen met je partner, vader of moeder een paar uur weg uit de dagelijkse hectiek, je hoeft niet te kunnen schilderen om iets moois te maken.”

 

 

Schilderen met Willem Hamers

Twee keer in de maand op donderdag – 14:00 – 16:30 uur – Reigershoeve.

Kosten € 5,-. Eerstvolgende data: 2, 16 en 30 maart 2023. Meld u zich aan via www.uitjezorgijmond.nl of info@uitjezorgijmond.nl

 

Naar de Keukenhof!

Op woensdag 26 april 2023 (11:00 – 15:00) gaan we met Uitjezorg; IJmond naar de Keukenhof! Gaat u gezellig mee? U betaalt € 35,- voor 2 personen. Wij verzorgen het busvervoer, uw Keukenhof toegangskaart en een kleine lunch.

Aanmelden via www.uitjezorgijmond.nl of info@uitjezorgijmond.nl.

Scroll to top