Logeerzorg in de regio

Wij zijn blij dat er in Beverwijk en Heemskerk  zeven logeerzorgkamers zijn. Mantelzorgers kunnen overbelast raken door de zware zorgtaken die zij op zich nemen voor hun naaste. Logeerzorg, waarbij naaste tijdelijk ergens anders logeert, kan helpen om de zorg vol te houden. Ook als u een week op vakantie wil gaan is logeerzorg mogelijk. Hieronder zet MantelZ de mogelijkheden voor u op een rijtje.

  • Drie logeerkamers op de Reigershoeve
  • Twee logeerkamers in het Hospice Beverwijk
  • Twee logeerkamers in Elsanta van de Viva Zorggroep in Beverwijk

Logeerzorg in Elsanta in Beverwijk

Elsanta is een woonzorgcentrum van ViVa! Zorggroep. In Elsanta zijn twee logeerkamers ingericht voor respijtzorg om mantelzorgers te ontlasten. Er is verzorging en verpleging aanwezig. De logés kunnen op de kamer eten, maar ook in het restaurant.

Ook kunnen de logés deelnemen aan de activiteiten die voor de bewoners van Elsanta worden georganiseerd.

De logeerkamers in Elsanta zijn voor mensen met een lichamelijke zorgvraag en mensen met beginnende dementie. Logeren kan vanaf een paar dagen tot drie weken.

Meer informatie kunt u Hanna Blankevoort, van MantelZ, bellen of mailen: M: 06-122 705 04  of h.blankevoort@mantelz.nl

Woonzorgcentrum ViVa! Elsanta

President Kennedyplein 225
1945 SG Beverwijk
Zorgbemiddeling
T: 088-995 86 40

Logeerzorg op de Reigershoeve: Het Koekoeksnest in Heemskerk

Op de Reigershoeve  is er plaats voor drie logeergasten. Mensen met dementie kunnen enkele dagen tot maximaal 3 weken logeren. Om er zelf even uit te zijn of van een vakantie te genieten, terwijl de naasten thuis even op adem kunnen komen of bijvoorbeeld zelf met een gerust gevoel een medische behandeling kunnen ondergaan. Tijdens het logeren wordt 24-uurs begeleiding en zorg geboden. En natuurlijk wordt gekeken hoe het verblijf zo aangenaam kan worden gemaakt,  zodat gasten kunnen ontspannen en prettige activiteiten kunnen ondernemen.

Meer informatie: Heeft u interesse in logeren op de Reigershoeve? Stuur dan een bericht naar info@reigershoeve.nl, en zij  nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Logeerzorg Hospicehuis El Ombū in Beverwijk

Het hospicehuis El Ombū biedt logeerzorg in de vorm van kortdurend verblijf/logeren voor de inwoners van de gemeenten Beverwijk, Heemskerk, Castricum en Uitgeest.

Op de eerste verdieping zijn twee logeerkamers ingericht, ieder met een badkamer met douche en toilet. Afhankelijk van de vraag wordt de dag samen met de medewerkers en vrijwilligers ingevuld. Ook is er verpleging aanwezig als dit nodig is.  Logeren kan naar wens van enkele dagen tot twee weken. In bijzondere omstandigheden geldt een maximum van vier weken.

Meer informatie over logeren: tel: 0251 – 218 316 /  06 – 5117 4089 of info@hospice-beverwijk.nl

Respijtzorg : Vervangende mantelzorg

MantelZ kan u helpen bij uw vragen over logeerzorg en andere mogelijkheden van vervangende mantelzorg. Mantelzorgers en hun naaste ervaren vaak drempels om respijtzorg in te zetten. Samen kijken we wat drempels er zijn en wat voor mogelijkheden er zijn om de drempels te verlagen.  Ook kunt u informatie over voorwaarden en kosten bij ons krijgen.

Vragen? Bel of mail naar: Hanna Blankevoort, respijtcoach MantelZ. H.blankevoort@mantelz.nl of tel 06 122 70504.

"*" geeft vereiste velden aan

Contactformulier

Naam
Privacy*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Scroll to top