De mantelzorgmakelaar van MantelZ

De belangrijkste taak van een mantelzorgmakelaar is het ondersteunen en ontlasten van mantelzorgers bij praktische zaken. Daarbij kunt u denken aan het uitzoeken van een tijdelijk logeeradres of het verkrijgen van hulpmiddelen. Maar ook het invullen van diverse formulieren en ondersteunen bij een keukentafelgesprek voor een aanvraag via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning).

Wat kan een mantelzorgmakelaar voor u betekenen?

Samen met onze mantelzorgmakelaar kunt u de knelpunten in kaart brengen. En overleggen welke opties er mogelijk zijn om meer balans te krijgen in uw zorgtaken en privé en/of werksituatie.

Er is veel mogelijk in Nederland om de (zorg)taken van een mantelzorger te verlichten. Hiervoor zijn verschillende zorgwetten, met elk hun eigen loket en eigen formulieren. Daardoor zien veel mantelzorgers soms door de bomen het bos niet meer. En dat is jammer, want goed geregelde zorg, kan dat veel tijd schelen.

Gelukkig weet onze mantelzorgmakelaar de weg in de wirwar van wet- en regelgeving. Zij heeft actuele kennis van alle zorgwetten zoals de WMO (Wet Maatschappelijke ondersteuning), WLZ (Wet Langdurige Zorg), ZVW (Zorgverzekeringswet) en Jeugdwet. Tevens kan zij u helpen met het voorbereiden van of aanwezig zijn bij een keukentafelgesprek met een WMO consulent.

Kortom, de mantelzorgmakelaar:

  • analyseert de situatie van de mantelzorger en brengt knelpunten in kaart
  • biedt informatie over mogelijke oplossingen
  • ondersteunt de mantelzorger bij regelwerk rondom de zorg

Onze mantelzorgmakelaar helpt met het regelwerk

Wanneer er meer zorg nodig is voor uw naaste, kan het zijn dat er een WLZ zorgindicatie nodig is. Ook het ondersteunen bij deze aanvraag en het invullen van alle formulieren behoort tot de mogelijkheden. Daarnaast kunt u bij haar terecht voor het uitzoeken en/of regelen van bijvoorbeeld een dagbesteding en het vervoer daar naar toe. Of het organiseren van een tijdelijk logeeradres wanneer u een weekendje weg wilt. Zij zoekt ook uit welke zorgwet dit voor u kan vergoeden.

Onze mantelzorgmakelaar legt u de mogelijkheden uit, zodat u zèlf een wel overwogen keuze kunt maken. U kiest wat het beste bij uw zorgsituatie past. Want als mantelzorger behoudt u altijd zelf de regie, de mantelzorgmakelaar is er ter ondersteuning en als vraagbaak.

Wilt u meer informatie, bel of mail dan gerust met onze mantelzorgmakelaar Pauline Landwehr Johann. Haar gegevens zijn: p.landwehr@maatjez.nl of 06-39331563 (appen kan ook!)

"*" geeft vereiste velden aan

Contactformulier

Naam
Privacy*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wat is het verschil tussen een mantelzorgconsulent en de -makelaar?

De mantelzorgconsulent kan u helpen met dezelfde thema’s. Daarbij gaat de aandacht naar goede voorlichting, advies over praktische zaken en een luisterend oor, met als doel om de mantelzorger in staat te stellen om zelf zijn uitdagingen aan te gaan.

Voor overbelaste mantelzorgers kan de mantelzorgmakelaar uitkomst bieden. Die neemt (een deel van) het uitzoekwerk en de regelzaken uit handen.

Het is goed te weten dat de mantelzorgmakelaar van MantelZ is aangesloten bij de Beroepsvereniging Mantelzorgmakelaars (BMZM).

Scroll to top