Vacature: Mantelzorgconsulent niet-westerse mantelzorgers

Let op: deze vacature is inmiddels verlopen.

De uitdaging:

MaatjeZ, Centrum voor Mantelzorg is op zoek naar een mantelzorgconsulent. Uit onderzoek komt naar voren dat mantelzorgers met een niet- westerse achtergrond, onder andere vanwege de sociaal culturele factoren waarin zij zijn opgegroeid, de onbekendheid met allerlei vormen van professionele zorg en ondersteuning en de invloeden van de migratie, meer dan gemiddeld te maken hebben met overbelasting. Bovendien leven zij soms in een sociaal isolement. Hoewel er onderzoeken naar de positie van deze mantelzorgers zijn gedaan, is er veel nog onbekend wat betreft hun leefsituatie, ondersteuningsbehoefte, zorgbehoefte en zorgvragen.

Als mantelzorgconsulent ben je straks een bekend en vertrouwd gezicht in de niet-westerse gemeenschap. Je bent in staat om mantelzorg op de kaart te zetten binnen deze doelgroep. Mensen weten je makkelijk te vinden met hun vragen en problemen rondom mantelzorg.

Daarnaast weet je als geen ander de vragen van mantelzorgers te signaleren en vertalen naar een passend aanbod en indien nodig nieuwe diensten te ontwikkelen. Je hebt geen 9 tot 5 mentaliteit, je voelt aan waar de behoefte ligt binnen je opdracht en je vindt het niet erg om incidenteel van je gebruikelijke werktijden af te wijken. Ook zal je veel onderweg zijn voor overleggen, huisbezoeken en trainingen.

Wat bieden wij?

MaatjeZ biedt een uitdagende werkomgeving, waarin je als mantelzorgconsulent een bijdrage kunt leveren aan de verdere uitbouw en inrichting van de afdeling en je eigen functie. Je hebt een grote mate van zelfstandigheid en vrijheid om het belang van mantelzorg op de kaart te zetten.

 • Een marktconform salaris; schaal 50 CAO VVT;
 • Een jaarcontract en bij gebleken geschiktheid kans op verlenging;
 • Aantal uren /dagen maandag, en overige dagen en uren flexibel in te zetten;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering, korting op verzekeringen en een fietsplan;
 • Mogelijkheden voor jouw persoonlijke ontwikkeling;
 • Je werkt vanuit het kantoor van MaatjeZ te Beverwijk en op diverse locaties binnen onze gemeenten.

Wie zoeken wij?

Wij zoeken een enthousiaste en representatieve mantelzorgconsulent.

 • Je hebt affiniteit én ervaring met het werken met mensen met een niet-westerse achtergrond;
 • Je bent gewend om projectmatig te werken en projecten van begin af aan op te zetten;
 • Je hebt een afgeronde HBO-opleiding; bij voorkeur Social Work. Dit kan ook een specifieke opleidingsrichting zijn gericht op Mantelzorg zoals Mantelzorgmakelaar, Mantelzorgconsulent;
 • Je hebt kennis van wet-en regelgeving en maatschappelijke ontwikkelingen;
 • Je bent een echte netwerker en ondernemend ingesteld.

Over MaatjeZ:

MaatjeZ, Centrum voor Mantelzorg is dé mantelzorgaanbieder in de regio Uitgeest, Castricum, Heemskerk en Beverwijk. Wij hebben een mooie opdracht van onze gemeenten om laagdrempelige ondersteuning te bieden aan mantelzorgers. Dat doen wij door middel van individuele ondersteuning, trainingen, workshops. Daarnaast organiseren we activiteiten waarbij mantelzorgers elkaar kunnen ontmoeten. Er is aandacht voor specifieke doelgroepen zoals jonge mantelzorgers en de werkende mantelzorgers. Daarnaast fungeert MaatjeZ als expertise centrum voor professionals. MaatjeZ gaat zijn aandacht ook richten op mantelzorgers met een niet-westerse achtergrond.

MaatjeZ, Centrum voor Mantelzorg, is een zelfstandig onderdeel van Viva! Zorggroep en bestaat uit een team van 6 medewerkers; 3 consulenten, 1 projectleider, een secretaresse en een manager.

Interesse?

Voor aanvullende informatie over de functie kunt u contact opnemen met Ellis Middelhuis, manager MaatjeZ.  Ellis is te bereiken op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag op telefoonnummer 06-51247717

Stuur vóór woensdag 1 december 2021 een sollicitatiebrief naar Ellis Middelhuis: e.middelhuis@maatjez.nl onder vermelding van: vacature mantelzorgconsulent.

Scroll to top