Zorgen voor elkaar

MaatjeZ

Online Cursus: Zorg de Baas

Als mantelzorger zorgt u intensief voor een naaste die een ziekte of een beperking heeft. Uw kind, uw partner, uw vader of moeder, een ander familielid, een buurvrouw of goede vriend. Het is van belang dat u zelf ook gezond blijft. In balans. Soms is het moeilijk om die balans te bewaren. Het is bekend dat mantelzorgers vaak onbewust over hun grenzen gaan.

Inzicht krijgen

Bij de cursus ‘Zorg de baas’ leert u stil te staan bij uw eigen situatie en waar nodig veranderingen aan te brengen.

Omslag in denken

Doordat u kijkt naar uw eigen situatie, leert u er meer afstand van nemen. U leert kijken naar de mogelijkheden. Een belangrijk onderdeel van de cursus is dat u anders gaat denken, dat u leert hulp te vragen en dat u voor uzelf opkomt. U krijgt daardoor meer energie.

De online cursus bestaat uit 8 lessen.

Les 1: Stilstaan bij het zorgen

Les 2: Omgaan met gevoelens

Les 3: Draagkracht en draaglast

Les 4: Hulp durven vragen

Les 5: Anders leren denken

Les 6: Communicatie en assertiviteit

Les 7: Keerpunten en afscheid

Les 8: Balans op maken

Ondersteuning van professionals

Als u aan de slag gaat met de manier waarop u omgaat met uw taken als mantelzorger kan het zijn dat u vragen heeft of hulp wil. Tijdens het volgen van de cursus is het altijd mogelijk om contact te zoeken met één van de professionals van MaatjeZ. Zij kunnen u ondersteunen in het doorlopen van de cursus door middel van mail, telefonisch of persoonlijk contact in de vorm van een huisbezoek. 

Loes (34) volgde de online cursus ‘Zorg de baas’:

“Het is bijzonder en confronterend tegelijk om te ontdekken hoeveel verandering  je zelf teweeg kunt brengen. Het omdenken van ‘Ik kan het niet allemaal’ naar ‘Wat kan ik wel’ is voor mij een verademing geweest.”

 

Zelfstandig aan de slag

U volgt de cursus geheel zelfstandig. Wij raden u aan om één a twee modules per week te volgen. Een module duurt gemiddeld een half tot anderhalf uur. De online cursus kan gevolgd worden op een computer of tablet met internetverbinding. Helaas kunt u de cursus niet op uw mobiele telefoon volgen.

Privacy

De online cursus ‘De zorg de baas’ loopt via een beveiligdeverbinding. Hiermee worden uw gegevens versleuteld, waardoor het voor een buitenstaander niet mogelijk is om bij uw gegevens te komen.

Wilt u de online cursus ‘De zorg de baas’ volgen?

Meld u zich dan hier aan

Deze online cursus richt zich specifiek op volwassenen. Voor jonge mantelzorgers werken wij hard aan ander passend aanbod.

Bent u al aangemeld en wilt u verder met de cursus? Klik hier of surf naar zorgdebaas.maatjez.nl